top of page
  • BOA ASTROPSY

Люди Вищих планет у стосунках. Тіні не зникають опівдні. Нептун


Ще один непростий тип в особистісних відносинах – це нептуніанці – Непи.


Непам немає рівних у чутливості та тонкій душевній структурі. Нептуніанець як ніхто інший розуміється на мистецтві, саме він підбере вам таку музику, від якої у вас по тілу бігатимуть цілі табуни мурашок, а вірші, викличуть сльози, його відкритий та ніжний погляд змусить вас відкрити йому всі свої таємниці.

З усіх трьох типів Непи найпримхливіший народ у плані вибору партнера. Якщо Ури (ураніанці) можуть зв'язатися з людиною, просто так для веселощів та дослідницького інтересу, а Плути (плутоніанці) іноді цілеспрямовано шукають проблемного партнера, в якому вони розглянули, чисте зернятко, що подає надію під "мертвою плоттю", то нептуніанці, вкрай чутливі до власного емоційного стану, тому намагаються не заводити стосунки з грубими, невихованими, неосвіченими, не тонко відчуваючими людьми. Для Непов суто практична і реалістична людина, фактично інвалід, нептуніанцю нема за що зачепитися. Інше питання, що іноді Вищі сили посилають нептуніанця в "бій", не запитавши про його бажання.

Нептуніанці природжені настроювачі і якщо побачать потрібні струни на інструменті вашої душі, то не пройдуть повз. Цікавим є і той факт, що Неп може пробачити багато слабкостей своєму партнеру – зовсім непривабливі з точки зору суспільної моралі, але якщо людина черства і немилосердна за своєю суттю – це 100% не для Непа.


Маніпулювати Непом не варто, це коштуватиме вам дуже дорого. Це єдиний тип, який з однаковою легкістю може як наповнити людину так і осушити її, прийоми істинно нептуніанські, він фактично змусить вас відчути його біль, і ви відчуєте її всією своєю сутністю, оскільки Непи, як і Ури з Плутами до напівмір не звик.

Наприклад, одна з головних особливостей нептуніанця (негативного) – це піти назавжди, в цьому Неп може бути найжорсткішим серед усіх представників Вищих планет – Неп «спливає», забувши попередити про це свого партнера. Плут має тенденцію пропадати надовго, але досить часто повертається, якщо Ур йде назавжди - він прямо повідомляє про це, а розчарований Неп, теж йде назавжди, але по-англійські, обірвавши всі контакти та зв'язки, а точніше, подібно до фокусника ілюзіоніста розчиняється в тумані , наче його ніколи і не було, проте через особливості планети Нептун, покинутий партнер може роками згадувати свого Непа, любити його і сподівається на повернення.


Вся справа в тому, що під час стосунків Неп, настільки дбайливо огортає свого партнера ніжністю, турботою та безмежним розумінням, на межі емпатії, що коли нептуніанець йде, людина не може повірити, що таке могло статися – це особливість планети Нептун, час перетворюється на тягучу невидиму вирву, людина буквально тоне у хвилях спогадів, повністю пропадає відчуття часу, може пройти багато років, але в пам'яті людини, стосунки свіжі, ніби це було вчора, як відомо Нептун не підвладний Сатурну, тому колишньому партнеру нептуніанця не можна пояснити логічними доводами що все закінчилося і треба йти далі. Це саме той випадок, коли час (Сатурн) не лікує. У цьому плані Нептун не поступається у своїй руйнівності і масштабності Плутону, різниця в тому, що відчуваючи дію Плутона людина розуміє, що гине, що залишає хоч і мізерний, але шанс на порятунок, якщо вчасно засвоїти правила гри, а головне правило у Плутона не триматися за "мертве", то при Нептуні, наближаюча «погибель» не відчувається, спостерігається ефект наркотичного цунамі. До речі, позитивні нептуніанці також "упливають" усвідомивши, що завершили свою "місію", і навіть м'яко повідомляють про це, але партнер може ніби не почути тихого прощання Непа.


Як і Плут з Уром – нептуніанця не можна образити по-справжньому, проте можна розчарувати. Розчарування супроводжується з одного боку повним виправданням партнера, а з іншого - безмірною тугою про недосяжність ідеалу, яка фактично відчувається фізично. Розчарування, а скоріше якась щемлива констатація реальності, головна причина відходу нептуніанця, як позитивного, так і негативного, він просто втомлено констатує, що зробив усе, що міг для цього партнера, а тому настав час йти.


Тема жалю і безжалісності йде пліч-о-пліч з нептуніанцями, незбагненним чином вони можуть шкодувати і оберігати, того хто не вартий або не потребує жалю, і бути во істину безжальним до того, хто здавалося б потребує співчуття. Однак ключовим моментом є саме питання руйнування ілюзій на тему, хто і чого заслуговує, справжні нептуніанці неупереджені в космічному сенсі - усередині них, немов живуть три сестри Мойри - богині долі, що плетуться нитки доль, і кожному буде відміряно потрібною мірою. Саме тому, тут якнайкраще підходить цитата Вільяма Шекспіра: «I must be cruel only to be kind». (Щоб добрим бути, Я повинен бути жорстоким), в цьому виражаються деякі межі суті нептуніанців, їх підчас кричуща жорстокість з погляду загальнолюдського сприйняття, є ні що інше, як прояв Вищої Космічної Любові до людини, провідниками якої вони і є, часом навіть не усвідомлюючи цього.


Одна з відмінних рис нептуніанців - це віра в космічну зумовленість, саме тому Неп приймає будь-якого партнера, якого надсилає йому Космос, хоча часто-густо серед партнерів Непов особливо негативних, виявляються люди, які є апріорним розчаруванням для них. Так, нептуніанець розумітиме глибинні мотиви дій свого партнера, усвідомлюючи, що багато непристойних вчинків людина робить через слабкість, приймає, що людину кардинально змінити не можна і кожна душа має свої завдання в цьому втіленні, що не звільняє нептуніанця від душевних мук. Однак Неп прийме свій стан як таку собі неминучість, так, він може страждати і мучитися, але буде з цим партнером рівно стільки часу, поки не спрацює внутрішнє відчуття - стоп. Як у разі позитивних, так і негативних нептуніанців, включається якесь внутрішнє розуміння – позараціональне знання про те, що стосунки добігли кінця. У разі негативних Непів – це своєрідний акт звільнення від внутрішньої болю, яка гарантовано, супроводжує їх протягом усіх відносин з невідповідним партнером, і на яку вони прирікають себе самостійно, підкоряючись невидимій силі.

У позитивних Непів, також може статися розрив відносин, коли нептуніанець, намацає у своєму партнерові, те, що він не переносить на органічному рівні, а не переносить нептуніанці - немилосердних людей, не здатних виявити істинне співчуття, ту саму "люблячу доброту", у цьому проявляється його потяг до ідеалізму.

Принципова різниця між позитивним і негативним нептуніанцем, полягає в тому, що позитивний спочатку дивиться на партнера, через призму своєї уяви, в той час як негативний, чітко бачить партнера у всій непривабливій для нептуніанця реалістичності, але не може опиратися глибинному імпульсу вступити в потенційно травмуючі відносини для обох партнерів.


Обдурити нептуніанця, прикрившись пишномовними словами і навіть псевдотурботливими діями неможливо, він бачить суть людини і глибоко переживає її недосконалість, саме тому і після розставання ще довго мучитиме себе, за те, що так помилявся в обранці, що не зміг змінити його, в цьому полягає парадокс Непов, вони бачать природу людини, по суті бачать її карму (долю), але при цьому страждають, що не змогли зробити людину кращою.

Насправді нептуніанці беруть безпосередню участь у формуванні доль, будучи важливим маяком і ключовим поворотним моментом у житті людей, що їм зустрічаються, Непи провідники "волі" Нептуна (карми), проте досить часто вони й не усвідомлюють своєї могутності та впливу.

Негативні нептуніанці, спрямовують всю свою руйнівну міць на себе - це люди, улюбленим об'єктом яких є вони самі, вони в першу чергу безжальні до самих себе, а тим, хто потрапляє в їхню орбіту, дістається за залишковим принципом. Будьте впевнені, що ваші страждання ніщо в порівнянні з муками Непа, він немов справжній мазохіст, здатний упиватися своїм стражданням, біль у чистому вигляді без анестезії, отримуючи від цього спотворене гримасою муки задоволення, що згодом може привести його до катарсису, через призму як своїх переживань, так і партнера. Власне, тема катарсису тією чи іншою мірою простежується у всіх відносинах, де присутній нептуніанець.

Крім того, як уже писалося вище, безжалісність з погляду земного розуміння нептуніанців, навіть гармонійних, зумовлена специфікою планети Нептун і 12 дому- це вкрай кармічні люди, вони втілюють собою долю, саме тому всі їхні дії беззлобні і не переслідують корисливих цілей. Діями нептуніанців, ніби керує невідома сила, часом вони самі не можуть пояснити свої думки, відчуття, вчинки як щодо себе, так і інших. Саме тому якщо у вас в наталі прописаний Неп - це є знаком кармічного втручання, а ось яким буде цей нептуніанець, залежить від завдань вашого поточного втілення та власне натальної карти.


Вільна - Незламна!




 

Читайте також:

Популярні пости
bottom of page