top of page
  • BOA ASTROPSY

Ліліт у синастрії. Чакри. Частина ІІ


При першому розгляді планета, що потрапила в аспект з Ліліт може здаватися досить сильною і гармонійною, частково це так, оскільки Ліліт зацікавлена ​​в енергії, а сильна, але за якимись параметрами проблемна планета можна сказати основний фронт робіт для Ліліт.

Якщо придивитися у планети донора обов'язково є переваги – по дому, знаку, аспектам, градусу, але водночас і є проблеми за якимось із цих критеріїв, інакше Ліліт не змогла б вловити деструктивні вібрації. Правильніше навіть буде сказати, що така планета, перетворює свого власника на потенційного донора, у контексті того, що у сферах знаходження та управління цієї планети періодично виникають неконтрольовані, бездумні та недоцільні викиди енергії, що послаблюють загальний енергетичний потенціал, що й приваблює до людини охочих поживитися дармовою енергією. Тобто обов'язково є якась «вада», через яку планета працює не на повну силу і в деякому сенсі деструктивно для себе, і за допомогою Ліліт можна цей «дефект» побачити, опрацювати і обернути собі на благо. У синастрії ця особливість найбільш благодатна, оскільки не обмежена часовими рамками як при транзитах.

Вкрай цікаві у плані взаємодії з Ліліт планети в критичних градусах – у перших та останніх. Планета в перших градусах може бути гармонійною за всіма параметрами, окрім цього, в результаті через свою недосвідченість, відбувається колосальний відтік енергії по Ліліт, і людина досить довгий час просто не розуміє, що виступає в ролі дійної корови, обкрадаючи себе за темами управління та знаходження цієї планети. Однак недаремно слід сприймати такі відносини як зростання над собою і для такої планети – це буде гарний урок, якщо є усвідомлений підхід до свого життя. В іншому випадку можна вступити на інволютивний шлях, коли планета припиняє свій розвиток і поповнення власних ресурсів з Космосу, а тільки віддає енергію - результат: власник Ліліт йде, а людині доводиться латати дірки у своєму біополі.

З планетами в останніх градусах справа трохи інакша, така планета наддосвідчена, її вже нічим не здивувати, принаймні за принципами знака в якому вона стоїть, а також з тем її управління та знаходження. Власник такої планети чудово усвідомлює, що його партнер «вампірит», бачить усі його маніпуляції, при цьому із стомленою поблажливістю дозволяє відкачувати енергію. У той час як необхідно виконати фактично плутоніанську ломку і перейти в нову якість для себе - ставши активним і діяльним, а не займатися потуранням, саме тому Ліліт хоч у ролі «чокнутого», але «реаніматолога» просто незамінна, вона може стати тим самим каталізатором для пожвавлення планети.

Природно є багато варіацій «дефектів» планети, вона може бути сильною за домом та аспектацією, але при цьому бути слабкою есенціально. Більш цікавий варіант для Ліліт – це сильні есенціальні планети, але напружені за аспектами, особливо «хороші» в цьому плані планети, що входять у закриті конфігурації, наприклад, на вершині тау-квадрату, оскільки сама Ліліт виступає в ролі «електричного розряду», але й тау передбачає генерацію величезної кількості енергії, тому може відбуватися значний відтік енергії у бік власника Ліліт. Сильна есенціально планета приваблює Ліліт, за тією ж схожістю з деякими проявами Плутона, Ліліт хоче докопатися до справжньої суті планети, яка «задумана» гармонійною, але через аспектацію працює не на повну силу.

Крім того, з абсолютно «убитої» планети енергію викачати неможливо через її відсутність або вкрай низький показник і людина з такою планетою малоцікава у якості донора. У природі все побудовано на обміні енергією, найчастіше саме люди зі слабким гороскопом загалом і з напруженими планетами зокрема – енергетично ослаблені, а слабка планета і є справжнім вампіром, логічно, що «вампір» на вампіра не клюне - Ліліт відрізняє усі кольори окрім «чорного» та «білого». Часто буває, що Ліліт такої людини ловить свою «жертву» саме з потрібною планетою, якщо у вампіра слабкий Місяць, його партнер матиме аспект Місяця з його Ліліт, або аспект з Плутоном, як той, що відноситься до тієї ж чакри - Свадхістані.

З цієї особливості витікає одна із функцій Ліліт - вказати на проблемну планету в наталі свого власника, котра, або від самого початку ослаблена, або піддасться випробуванням під час транзитів, коли власник планети опиниться в зоні ризику в енергетичному плані.

Природно не кожна людина з напруженою планетою 100-відсотковий вампір, оскільки загальний енергетичний потенціал карти може бути високий, а слабка планета лише потенційно небезпечна зона, часто в оточенні таких людей, хтось із близьких родичів закриває цю «діру» своєю планетою, тобто на цю планету стає Ліліт цієї людини. Ось чому серед близьких кревних родичів Ліліт часто аспектує планети один одного - це своєрідний сімейний "моторчик" із серії "ти мені, я тобі". Звичайно, іноді трапляються збої, коли один починає тягнути енергію надмірно, але переважно – енергообмін протікає досить злагоджено. Головне правило, щоб обмін енергією має бути рівноцінним – інакше виникає типовий злісний вампіризм із досить тяжкими наслідками для донора, який вчасно не усвідомив небезпеки свого становища.

Однак найважливішим фактором є те, що Ліліт - це лише магніт, а не прямий постачальник енергії по цій планеті, навіть якщо Ліліт аспектує планету, реальний енергообмін проходить лише між реальними планетами. Наприклад, якщо Ліліт дитини, «ловить» Марс матері особливо гармонійний, то це вказівка ​​на те, що у дитини ослаблений власний Марс і чакра Маніпура і вона потребує своєрідного підживлення та підтримки, в такому разі обов'язково буде аспект від планет матері до його Марсу, або аспект Марса матері до іншої планети, якою дитина зможе гармонізувати свою чакру.


Однак трапляються випадки, що натальний енергетичний потенціал загалом вкрай низький, тоді така людина буквально шукає свою «жертву» до якої можна приєднатися на всіх чакрах, оскільки опрацьовувати негативні включення власних планет і тим самим поступово вчитися отримувати енергію з Космосу, здатна не кожна людина . Однак, такі відносини прямо вказують на можливість еволюції як для людини з планетами, так і для людини з Ліліт.

Ліліт активізується, коли енергетичний рівень людини знаходиться на низькому рівні, особливо вразливі чакри починають працювати неправильно, вони пригнічені чи збуджені. По суті, таким чином розкривається напружене натальне становище планет, коли людина не переходить на вищі вібрації за рахунок опрацювання напружених аспектів у конструктивному ключі, а стає на шлях вампіризму, або стає його жертвою.

Людина втомилася, почувається розбитою (Сатурн), вона не вміє радіти життю, відмовляє собі в тілесних втіхах (Луна, Плутон), закрита для кохання, не вміє віддавати або приймати енергію (Венера) тощо. Таким чином, людина виявляється в зоні ризику, коли Ліліт піде транзитом по важливих точках гороскопу, є потенційна загроза того, що в житті такої людини з'явиться синастрія за Ліліт, на тих самих планетах, які найбільш вразливі, яким не вистачає власної енергії. Чим активніше Ліліт, тим менше енергії у власника карти, його Ліліт активізується перетворюючись на вирву, яка всмоктує партнерів з аналогічними заблокованими чакрами. Різниця між власником Ліліт і планети в синастрії полягає в тому, що у власника Ліліт критично мало власної енергії, тоді як у власника планети ще є власні ресурси, але й рівень деструкції по планеті, що потрапила в аспект, також високий. Умовно людина з планетою – це голодна собака на прив'язі, яку іноді годують, вона скиглить і їй погано. А власник Ліліт – це голодний пес, який уже перегриз мотузку у пошуках їжі.

Вирватися з чіпких щупалець Ліліт непросте завдання, на якомусь етапі планета видихається, а Ліліт все продовжує бігати за нею з реанімаційним набором, Ліліт у цьому плані безжальна, проте вона просто робить свою роботу. Наприклад, зовні стосунки можуть виглядати як вогнедишні пристрасті зі жбурлянням трубок об голову і розбитими тарілками, але насправді – це робота «чокнутого реаніматолога», людині з планетою зовсім не хочеться плакати, впадати в істерику або трощити меблі, але вона це робить, тому що тією чи іншою мірою отримує «розряд» від Ліліт. У разі пасивного вампіризму людина планети нескінченно жаліє свого партнера. Природно, що чим сильніша планета за своїм есенціальним статусом, тим вона привабливіша для Ліліт, оскільки може досить довго поповнювати свій енергетичний баланс з допомогою внутрішніх резервів, навіть у сусідстві з Ліліт, що значно пролонгує подібні відносини.


Крім того, на початкових етапах дії Ліліт у власника планети є ілюзія реалізації чакри відповідній планеті, що не сприяє вірній оцінці ситуації, але оскільки Ліліт діє через негатив, тим самим спотворюючи функції планет, через деякий час відбувається неминучий дисбаланс в роботі чакри.

Слід зазначити той факт, що навіть незважаючи на те, що в аспект з Ліліт потрапляє як правило одна або кілька проблемних планет, власне за рахунок них здійснюється стійке взаємопритягнення обох партнерів, але в результаті на Ліліт починає працювати вся карта власника планети, тобто викачування енергії по всіх напрямках, що через якийсь час призводить до пригніченого настрою, занепокоєння, неможливості зосередиться на чомусь, можливі прояви нерозсудливості чи безвідповідальності, з'являється тривога, фізична та психічна працездатність знижується, що у свою чергу чергується з незвичайними припливами бадьорості, появою почуття душевного підйому, вираженої рухової активності, у людини в голові райдужні перспективи, при цьому на тлі веселого настрою досить часто трапляються короткочасні спалахи гніву, що не зменшує градус загального благостного настрою. Однак чим триваліший контакт у таких синастріях без включення усвідомленого підходу, тим коротші такі спалахи бадьорості і щастя, а ось фази зневіри та туги все довші, але поки власник планети осмислено не підійде до ситуації, він буде немов латентний наркоман шукати в подібних відносинах той первинний кайф (перших тижнів-місяців), не наважуючись розірвати стосунки.

Читайте також:

Популярні пости
bottom of page